• Nationale Sportweek 15 t/m 24 september | Een leven lang voetbal: Old Star voetbal Zuidlanden

  Boven de zestig jaar loopt het aantal actieve sporters terug, ook bij voetbal. Het lijf begint wat tegen te stribbelen, er komen sneller blessures, de conditie wordt minder. Natuurlijk zijn er mensen die wandelen en fietsen, maar sporten in teamverband wordt niet veel meer beoefend. Dat is jammer, want met elkaar sporten is belangrijk.
  Voetballen, een beetje aangepast voor 60-plussers, kan heel goed. Je speelt zeven tegen zeven, maar in de training ook vier tegen vier op een klein speelveld;  kleine doeltjes (geen keeper); de bal moet laag blijven; je mag niet tackelen ….. en niet hard lopen. Belangrijk is positiespel.
  Walking Football (WF) is dus naast lekker bewegen, ook een sociaal gebeuren. Een training begint met een halfuurtje samen koffie drinken, bijkletsen. Het actieve gedeelte bestaat uit een warming-up, de spieren warm en los maken; daarna allerlei oefeningen om de techniek te verbeteren (traptechniek, passing, afwerken op doel). We eindigen met wedstrijdjes, minitoernooitjes. Alles wordt begeleid  professionele trainers.
  WF kent geen competitie, maar er zijn door het jaar heen verschillende WF-toernooien.
  Je hoeft geen goede voetballer te zijn geweest, je hoeft zelfs niet gevoetbald te hebben en …. WF is niet alleen voor mannen; het kan heel goed gemengd gespeeld worden.

  In het Zuiden van de gemeente Leeuwarden is Blauw Wit OldStars toe aan groei. Het plan is: verbreden tot WF Zuidlanden: de zuidelijke wijken van Leeuwarden en de dorpen in het zuiden van de gemeente. WF Zuidlanden wil zo de voetbalclubs in die regio verbinden.
  Op woensdag 20 september organiseert Blauw Wit op sportpark Wiarda een kick-off. Dat houdt in: een demonstratie WF onder leiding van een professionele trainer.
  Iedereen die kennis wil maken, mee wil doen (gewone sportschoenen), is vanaf 9.30 uur welkom in de kantine van Blauw Wit. Om 10.00 uur start de training. In de nazit zijn er soep en broodjes. Het kost niks.
  Meer informatie: Goff Spoelstra: gl.spoelstra@gmail.com tel. 0582882508
  Zie ook: youtube.com/old stars zuidlanden